V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Vmesni seštevek: 0,00 €

KAKO DO ...?

KAKO DO SLUŠNEGA APARATA?

Za pridobitev slušnega aparata je postopek natančno predpisan. Da se vam bo med kopico informacij lažje znajti, v nadaljevanju povzemamo korake, ki so predpisani.
Podlaga za izdajo pripomočka je naročilnica, ki jo predpiše zdravnik v kolikor ugotovi, da so izpolnjeni medicinski kriteriji. Izbira dobavitelja je vaša prosta izbira.

Na kratko:

1. Z napotnico osebnega zdravnika obiščite specialista ORL, kjer boste opravili vse potrebne preiskave sluha. 

2. Če so izpolnjenje indikacije (85. člen Pravil), vam bo specialist ORL izdal Naročilnico za izposojo slušnih aparatov (če so to vaši prvi slušni aparati). Na Naročilnici so označene šifre za "olive". S prejeto Naročilnico, ki vam omogoči testiranje (preizkus) slušnih aparatov, obiščite dobavitelja (na primer AUDIO BM center za slušne aparate).
3. Skupaj z vami bomo skrbno izbrali najprimernejšo izvedbo slušnih aparatov, jih izdelali in prilagodili prav za vas, ter vam seveda omogočili tudi brezplačno testiranje* v domačem okolju. Med postopkom privajanja vam bomo stali ob strani in vam z veseljem nudili dodatne prilagoditve in preizkušanje različnih možnosti.

4. Po zaključku testiranja boste ponovno obiskali slušni center, kjer se preveri uporabo. Ob uspešni kontroli boste prejeli Potrdilo o opravljenem testiranju. S tem potrdilom boste ponovno obiskali specialista ORL. Ta vam bo ob zadovoljivem rezultatu izdal Naročilnico za izdajo slušnih aparatov.

5. Prejeto Naročilnico za izdajo slušnih aparatov boste na koncu izročili slušnemu centru, kjer ste testne slušne aparate prejeli na testiranje. Takrat vam v slušnem centru izdajo garancijski list, ter nove slušne aparate zapišejo tudi v OnLine sistem. Če ste izbrali osnovni slušni aparat (v cenovnem standardu) ne plačate ničesar, sicer pa le razliko do polne cene, saj ostalo krijejo zdravstvene zavarovalnice. Slušni akustiki v AUDIO BM slušnih centrih vam bomo tudi po prejemu slušnega aparata še naprej na razpolago za brezplačno svetovanje in brezplačne prilagoditve.

 

Več >>

 

KAKO DO TEHNIČNIH PRIPOMOČKOV Z VREDNOTNICO?

Zakon o izenačevanju možnosti invalidov je pričel veljati 13. okrobra 2014, ko je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti potrdilo Pravilnik o tehničnih pripomočkih, ki daje naglušnim, gluhim in gluhoslepim pravico do uveljavljanja subvencije za tehnične pripomočke.

Do tehničnih pripomočkov so upravičene tiste osebe, ki imajo najmanj 80% izgube sluha po Fowlerju, in gluhoslepe osebe, ki imajo od 1. do 5. kategorije slepote ali slabovidnosti in najmanj 50% izgube sluga po Fowlerju. Pogoj je še, da so državljani Republike Slovenije ali tujci s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Upravičenci morajo izpolniti vlogo, (ki jo lahko dobijo na upravni enoti prebivališča). V vlogi vpišejo osebne podatke in opredelijo, katere pripomočke želijo uveljavljati. 

Na listi je 14 tehničnih pripomočkov, in sicer:
- TP-0001 elektronska varuška
- TP-0002 svetlobni hišni zvonec z alarmom
- TP-0003 videofon
- TP-0004 ali TP-0005 sistem FM ali sistem FM prilagojen za osebe s polževim vsadkom
- TP-0006 indukcijska zanka za TV
- TP-0007 vibracijska zapestna ročna ura
- TP-0008 telefonski aparat z ojačevalnikom
- TP-0009 ali TP0010 svetlobni/zvočni indikator budilka ali vibracijska budilka
- TP-0011 baterije za polžev vsadek Posebna ponudba, ki je ne smete spregledati. Najboljša ponudba na trgu!
- mobilni telefon oziroma tablični računalnik oziroma prenosni osebni računalnik (izbere se lahko le enega od teh)

Več >>